4test 20 år

4test har klart å bli store på EMC-området, og ikke minst på leveranser av EMC-kammere som dette fra ETS-Lindgren.

Veien er fremover

I juni i år kunne 4test feire 20 år. Med utspring fra HP instrument og Agilent – nå Keysight, tok flere ansatte fra HP fatt i instrumentene for salg i Norge og etablerte 4test. Siden 2019 har de hatt ny eier og i løpet av denne tiden er omsetningen tredoblet.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det var det danske, og temmelig like, selskapet Aloo ved Teit Poulsen som overtok 1. januar 2019. Dermed ble det også et tydelig skifte i fokus og tilnærming til markedet.

Tredobling

Teit Poulsen, adm. direktør i 4test AS, mener det er viktig å tilpasse seg dagens virkelighet og se på hele løsningen for kunden.

– Vi ansatte et nytt team da vi overtok i 2019 og laget en ny organisasjon. Det var hardt første år, men i fjor hadde vi rekordomsetning og i år blir det enda bedre, sier Teit Poulsen til Elektronikk. – Faktisk har vi tredoblet siden starten!

Dagens virkelighet

– Vi må jo tilpasse oss denne virkeligheten som er i dag, og fremfor å dvele over fortiden er det mye dynamikk å se fremover, sier Poulsen. – Så nå er det ikke lenger ren test og måling (les: instrumenter), men måleinnsikt som gjelder. Vi ønsker å hjelpe kundene til å få mer innsikt i det de arbeider med, som for eksempel å se på hvilke resultater de ønsker og hvordan de kan redusere kostnader.

Et steg lenger

– Dette er et steg lenger inn i å forstå kundenes utfordringer, og bruke vår portefølje til å løse dem, sier Poulsen. – I tillegg til instrumentet er det nå i større grad applikasjonen som er viktig. Derfor har vi nå en bredde av produkter og leverandører som går fra forskning til validering, legger han til. – I tillegg må alle regulering og krav møtes, og da må kundens utstyr sertifiseres, produseres og kvalitets- sikres. Vi ønsker å være med i hele denne prosessen.

EMC

– Nå har vi klart å bli store i Norge på EMC og ikke minst EMC-kammere, gjennom blant andre leverandøren ETS Lindgren. Her kan vi ta alle typer målinger – som i hovedsak skal sjekke at utstyr ikke forurenser omgivelsene med signalstøy, forklarer han.

Må øke

Ved kontoret i Høvik utenfor Oslo er det i dag 5,5 ansatte. – Vi må ansette to til i løpet av dette året, sier Poulsen, som legger til at det kan være utfordrende i dagens arbeidsmarked med lav arbeidsløshet. – Vi er åpne for alle, det vil si at vi også kan ta nyutdannede siden vi har kapasitet til å drive opplæring internt, avslutter han.

Bildetekst forsidefoto: Uansett løsning, så er instrumentet fortsatt en viktig del av helheten, som dette 4-kanals, 110 GHz-skopet fra Keysight med det fulle navn UXR1104A Infiniium.

Powered by Labrador CMS