4test 20 år

4test har klart å bli store på EMC-området, og ikke minst på leveranser av EMC-kammere som dette fra ETS-Lindgren.

Veien er fremover

I juni i år kunne 4test feire 20 år. Med utspring fra HP instrument og Agilent – nå Keysight, tok flere ansatte fra HP fatt i instrumentene for salg i Norge og etablerte 4test. Siden 2019 har de hatt ny eier og i løpet av denne tiden er omsetningen tredoblet.

Publisert

Det var det danske, og temmelig like, selskapet Aloo ved Teit Poulsen som overtok 1. januar 2019. Dermed ble det også et tydelig skifte i fokus og tilnærming til markedet.

Tredobling

Teit Poulsen, adm. direktør i 4test AS, mener det er viktig å tilpasse seg dagens virkelighet og se på hele løsningen for kunden.

– Vi ansatte et nytt team da vi overtok i 2019 og laget en ny organisasjon. Det var hardt første år, men i fjor hadde vi rekordomsetning og i år blir det enda bedre, sier Teit Poulsen til Elektronikk. – Faktisk har vi tredoblet siden starten!

Dagens virkelighet

– Vi må jo tilpasse oss denne virkeligheten som er i dag, og fremfor å dvele over fortiden er det mye dynamikk å se fremover, sier Poulsen. – Så nå er det ikke lenger ren test og måling (les: instrumenter), men måleinnsikt som gjelder. Vi ønsker å hjelpe kundene til å få mer innsikt i det de arbeider med, som for eksempel å se på hvilke resultater de ønsker og hvordan de kan redusere kostnader.

Et steg lenger

– Dette er et steg lenger inn i å forstå kundenes utfordringer, og bruke vår portefølje til å løse dem, sier Poulsen. – I tillegg til instrumentet er det nå i større grad applikasjonen som er viktig. Derfor har vi nå en bredde av produkter og leverandører som går fra forskning til validering, legger han til. – I tillegg må alle regulering og krav møtes, og da må kundens utstyr sertifiseres, produseres og kvalitets- sikres. Vi ønsker å være med i hele denne prosessen.

EMC

– Nå har vi klart å bli store i Norge på EMC og ikke minst EMC-kammere, gjennom blant andre leverandøren ETS Lindgren. Her kan vi ta alle typer målinger – som i hovedsak skal sjekke at utstyr ikke forurenser omgivelsene med signalstøy, forklarer han.

Må øke

Ved kontoret i Høvik utenfor Oslo er det i dag 5,5 ansatte. – Vi må ansette to til i løpet av dette året, sier Poulsen, som legger til at det kan være utfordrende i dagens arbeidsmarked med lav arbeidsløshet. – Vi er åpne for alle, det vil si at vi også kan ta nyutdannede siden vi har kapasitet til å drive opplæring internt, avslutter han.

Bildetekst forsidefoto: Uansett løsning, så er instrumentet fortsatt en viktig del av helheten, som dette 4-kanals, 110 GHz-skopet fra Keysight med det fulle navn UXR1104A Infiniium.

Powered by Labrador CMS