Batteriteknologi:

Kraftig batteritester - opp til 30 kW

Instrument med tre kanaler for testing, simulering og gjenvinning av batterier med spenninger opp til 920 V og effekter på opp til 30 kW.

Publisert

Det tyske selskapet EA Elektro-Automatik GmbH & Co.KG er kjent som en stor produsent av DC kraftforsyninger for FoU og produksjon, programmerbare kraftforsyninger, samt toveis kraftforsyninger og regenerative laster. Nå lanserer de den EA-BT 20000 Triple Battery Tester, ifølge selskapet det eneste batteritestinstrument på markedet med tre kanaler, samt de høyeste strøm- og spenningsutgangene.

De nye instrumentene kan teste opptil tre battericeller, moduler eller pakker samtidig, med en effektkapasitet på henholdsvis 4 kW/kanal, 6 kW/kanal og 10 kW/kanal. Videre, for å teste batterier med høyere kapasitet, kan kanalene parallellkobles for å teste 12 kW, 18 kW og 30 kW batteripakker. Instrumentserien består av totalt åtte modeller med spenningsutganger fra 10 V til 920 V og strømutganger/kanaler på 40 A til 600 A. I motsetning til andre batteritestinstrumenter på markedet, kan én EA-BT 20000 kontinuerlig levere tre kanaler på 600 A eller en enkelt kanal som leverer 1800 A.

Batteritesterne tar for seg hele spekteret av batterilivssyklusen, fra materialforskning til batteriutvikling, produksjon, mottakskontroll og resirkulering av andre batterier. EA-BT 20000 skal kunne teste individuelle celler, batterimoduler og store batteripakker for grunnforskning og industrier, inkludert bilindustrien, romfarts-/forsvarsindustrien og fornybare energisystemer for forbrukere.

Instrumentene skal inkludere all funksjonalitet, i ett instrument, for å lade og utlade høyeffekts batteripakker for batteritesting, batterisimulering og batteriresirkulering. Testerne måler parametere som batteritilstand (SOH) og End-of-Life (EOL). Testerne inkluderer også styringer for eksterne kretsbrytere og andre sikkerhetsfunksjoner for å overvåke og beskytte batteriet som er under test.

Programvarepakkene EA-Power Control og EA-Battery Simulator muliggjør automatisert teststyring og tillater testkonfigurasjon og sekvensering uten å kreve bruk av et programmeringsspråk.

For å muliggjøre programvareutvikling i tilpassede systemer, tilbyr EA driverstøtte som inkluderer IVI-drivere og NI LabView-drivere. I tillegg kan EA-BT 20000 kobles til enten en PC med SCPI-kommandoer eller en programmerbar logisk kontroller (PLC) med ModBus-kommandoer. Alle modellene i familien har et identisk programmeringsgrensesnitt for å spare utviklingstid når et system krever flere modeller. Standard grensesnitt inkluderer USB, Gb/s Ethernet, EtherCAT og CAN FD. Med CAN FD kan batteritesteren enkelt kobles til teststativ for biler.

For systemintegratorer tilbyr EA 3D-modeller som stepfiler for å lette utformingen av komplette batteritestsystemer. Videre bidrar det kompakte 4U-kabinettet til å minimere størrelsen på teststativ. Sammen med ekspertstøtte for applikasjoner, kan systemintegratoren bygge EA-BT 20000s kostnadseffektivt inn i batteritestsystemer med hvilken som helst kapasitet, heter det.

Powered by Labrador CMS