Test av brenselceller

EA Elektro-Automatik tilbyr toveis DC kraftforsyninger og regenerative DC-laster for testing av brenseslceller.

Publisert Sist oppdatert

For å møte etterspørselen innen utvikling og test av hydrogenbaserte brenselceller, kommer EA Elektro-Automatik med en serie kraftige, toveis DC kraftforsyninger og regenerative DC-laster for skal være egnet for testing av brenselcellestacker.  

Ytelsen i brenselcellene er avhengig av at en rekke ulike spesifikasjoner er oppfylt, derfor må testingeniørene utføre en serie med karakteriserings-, ytelses- og holdbarhetstester.  

Brenselceller er karakterisert ved å bestemme deres motstand. Ytelsen er vanligvis indikert via polariseringskurver, ved å måle spenning og strøm. En holdbarhetstest er testen som gjennomføres etter at en brenselcellestack når driftsforhold, der stacken blir utsatt for en gjentagende serie med ladings-/utladingssykluser, for å forsikre seg om at den vil fungere trygt og sikkert i felten.

– EA Elektro-Automatik tilbyr nå sine EA-PSB 10000 2-kvadrant kraftforsyninger samt EA-ELR 10000 serien med elektroniske laster. Begge produktene synker opp til 30 kW og mater energien tilbake til kraftnettet for å kunne teste brenselcellesystemer i alle størrelser, sier Markus Schyboll, adm. Direktør i EA Elektro-Automatik (EA).

Både kraftforsyningene og de elektroniske lastene har innebygde funksjonsgeneratorer som blant annet kan generere arbitrære bølgeformer.  

Kraftforsyningen har dessuten en intern X-Y generator gjør at forsyningen kan simulere utgangen til en brenselcelle.   

Powered by Labrador CMS