Gylling Produksjon:

Forsiktig vekst: Daglig leder Pål Sørensen og prosjektleder Tom Erik Ruud ved produksjonslinjen som nylig har fått et tilskudd i form av en pick & place-maskin som skal brukes til prototyper og utvidelse av kapasitet når det trengs.

Stadig mer batteriproduksjon

Vi har vært hos Gylling Produksjon et par ganger, og denne gang får vi vite at batteriproduksjonen øker stadig. Men de har flere nye produkter på gang.

Sist vi snakket med daglig leder Pål Sørensen, i 2022, var det pandemi men likevel god fart. Riktignok hadde de problemer med tilgang til komponenter som alle andre. Nå er status større batteriavdeling og nybrukt pick & place-maskin som skal brukes til prototyper og utvidelse av kapasitet. I 2022 var de for øvrig 9 ansatte. I dag er de 15.

Utvikling og produksjon

– Vi har fortsatt både utvikling, i tillegg til produksjon og produktmontasje, og det viser seg at det er nyttig for kundene våre fortsatt, sier Sørensen. – Nå kan det se ut til at noe av dette kan bære frukter, sier han og ser fram til vår og tidlig sommer med nye produkter i porteføljen.

Panelovn

Et «morsomt» produkt som de har utviklet kort til er «Raw», en ny panelovn fra Beha. Den er designet av Halvor Bakke og navnet Raw betyr at ovnen er overmalbar. Hensikten er at kjøperne kan tilpasse disse til de øvrige fargene i interiøret. – Kortet er i produksjon, sier han.

Elektronisk lås

Et prosjekt de har arbeidet med og som skal starte produksjon av i juni, er kort til en gateway for et dørlåssystem fra svenske nimly. – Vi vurderer robot til denne produksjonen. Vår prosjektleder, Tom Erik Ruud, har spurt om å få inn en robot lenge, så vi får se. Det som avgjør er jo volum og egnethet for en slik produksjon, sier Sørensen.

Blinkskudd bokstavelig talt: Batterisveising er en oppgave som må gjøres forsiktig og nøye.
... og det samme gjelder for lodding.

Batteristyring

De har også utviklet kort for smarte batterstyringssystemer (BMS). – Disse er primært for maritim- og offshorekunder. Ikke akkurat volum, men spesielt nok, siden de er laget for blant annet sensorikk. Volumet for tre-fire kort i systemet er mellom 1000 og 1500 i året, forteller han.

Trådløs dødmannsknapp

Produktet fra Coastkey AS har vært med dem helt fra starten. Den trådløse dødmannsknappen, med flere tilleggsfunksjoner, er det nå mellom 10 og 20 tusen enheter av i markedet. – Her gjør vi det meste, fra utvikling til produksjon og sammenstilling, forklarer Sørensen.

Batterier

Mye av Gyllings batteriproduksjon er flyttet fra Rud i Bærum til produsenten på Kana, Holmsbu. – Det er blitt mye flytting internt etter hvert som oppgavene har vokst. Så nå har vi et større areale for denne produksjonen, forklarer han. Selv om bedriften er relativt liten, tar de inn lærlinger – fornuftig nok. – Det er et bra volum her og som sagt, det ser ut til å bli stadig mer.

Powered by Labrador CMS