Store mål

Det nye sammenslåtte selskapet sysselsetter 450 personer. Fram til i dag har de levert i over 7000 mobile roboter som transporterer varer i selskaper i mer enn 60 land. Hovedkontoret forblir i Odense.

Slår seg sammen for å utvikle verdens sterkeste AMR-flåte

Danske Mobile Industrial Robots og amerikanske AutoGuide Mobile Robots nå slått sammen til én unik leverandør av autonome mobile roboter (AMR) som skal kunne styres av samme programvare. Begge selskapene er en del av Teradyne-gruppen, og får navnet Mobile Industrial Robots (MiR), med hovedkontoret i Odense, Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Markedet for autonome mobile roboter (AMR) er i sterk vekst, og med denne fusjonen vil det sammenslåtte MiR bli sterkere innen automatisering av intern logistikk. Selskapet tilbyr allerede autonome mobile roboter for flytting av paller opp til 1350 kg og små og mellomstore gjenstander, og med tillegg av ressursene til AutoGuide Mobile Robots vil selskapet i nær fremtid også kunne levere AMR for flytting av svært tung last og paller, sier selskapet i en pressemelding. Med fusjonen er det MiRs visjon å skape verdens største produktportefølje av autonome mobile roboter for industri- og logistikkbransjen, slik at kundene har mulighet til å velge én leverandør av alle typer AMR.

Sammenslåingen av MiR og AutoGuide har trådde i kraft i slutten av september 2022. På forhånd har de to selskapene i Teradyne-gruppen jobbet lenge sammen om en løsning for å bruke samme flåtestyringsprogramvare for produktene. Det var dette samarbeidet som fikk selskapene til å fremskynde fusjonen; Å være én organisasjon forenkler og forbedrer det interne utviklingsarbeidet, samtidig som prosessene for bedriftenes kunder også blir enklere med én leverandør.

Det nye sammenslåtte selskapet sysselsetter 450 ansatte, hvorav 250 er ingeniører.

Walter Vahey overtar som sjef for MiR.

I spissen for den nye sammenslåtte organisasjonen står Walter Vahey som administrerende direktør for MiR. Han har vært en del av Teradynes toppledelse siden 2004 og var sterkt involvert i Teradynes oppkjøp av først MiR i 2018 og deretter av AutoGuide i 2019.

De tidligere sjefene for MiR og AutoGuide får nye roller: Søren Nielsen vil ta på seg en midlertidig rolle som CTO i MiR frem til slutten av 2022, mens Tim Moriarty tar over som ansvarlig for Teradynes forretningsutviklingavdeling.

Mobile Industrial Robots ble grunnlagt i 2013 og AutoGuide Mobile Robots startet i 2018 som et knoppskytingsselskap fra Heartland Automation. I tillegg til hovedkontoret i Odense i Danmark, er MiR til stede med regionale kontorer i Boston, New York, San Diego, Chelmsford, Massachusetts, Georgetown, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo, Seoul og Shanghai.

Powered by Labrador CMS