Verdens minste MOSFET-relé av typen 1b

Panasonic utvider CC-serien av sine PhotoMOS TSON-pakker med en kompakt og kapasitiv-koblet 1b-type. Og i følge selskapet er dette verdens minste i sitt slag.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Etter at de første modellene i CC-serien – alle normalt åpne (NO) reléer i TSON-pakker – hadde blitt svært godt mottatt i markedet, introduserer Panasonic Industry nå den tilsvarende normalt lukkede (NC) typen av ultra-miniatyr PhotoMOS.

– Vi er ganske sikre på at vår 1FormB TSON-type for øyeblikket er uten sidestykke når det gjelder størrelse og forbruk, sier Michael Renner fra Panasonic Industry Europe i en pressemelding. – Med en åttendedel av størrelsen på en SOP4-pakke og 1/10 av dagens forbruk, bidrar vårt siste medlem i PhotoMOS-familien betydelig til plass- og energibesparelser i applikasjonsdesign som stadig blir mindre og mindre, for eksempel telekommunikasjon, måling eller medisinsk utstyr.

Til forskjell fra mange av de tilgjengelige PhotoMOS-reléene, er TSON-typenes galvaniske isolasjon mellom inngang og utgang ikke optisk, men kapasitiv. Dette muliggjør ikke bare et betydelig mindre design, men gir også betydelige fordeler i temperaturområdet, driver-effekt og koblingstidene. Blant annet kan de nye reléene brukes i driftsforhold med opptil +105°C omgivelsestemperatur. Strømmen som kreves for styring er 0,04mA og inngangen kan drives direkte med spenninger på typisk 3,3Vin. Derfor er det ikke lenger nødvendig med en seriemotstand som vanligvis kreves av konvensjonelle PhotoMOS-typer.

Powered by Labrador CMS